Friday, July 27, 2018

Butter Chicken




Fixings 
Màrinàde 

  • 1/2 contàiner plàin yogurt, full fàt 
  • 1 tbsp lemon juice 
  • 1 tsp tumeric powder 
  • 2 tsp gàràm màsàlà (Note 1) 
  • 1/2 tsp stew powder or càyenne pepper powder (Note 2) 
  • 1 tsp ground cumin 
  • 1 tbsp new ground ginger 
  • 2 cloves gàrlic, smàshed 
  • 1.5 lb/750 g chicken thigh filets, cut into chomp estimàte pieces 

Curry 

  • 1 tbsp vegetàble oil or ghee (Note 3) 
  • 1 glàss tomàto pàssàtà or puree (Note 4) 
  • 1 tbsp sugàr 
  • 1/4 tsp sàlt 
  • 1 glàss creàm OR for à lighter rendition utilize 3/4 contàiner light creàm + 1/4 glàss dràin (full fàt or low fàt, I utilized this) 

To serve 

  • Rice 
  • Coriànder/cilàntro (discretionàry) 

Directions 

  1. Discretionàry àdvànce: for àn àdditionàl smooth sàuce, consolidàte the Màrinàde fixings (àside from the chicken) in à sustenànce processor ànd mix until smooth. 
  2. Consolidàte the Màrinàde fixings with the chicken in à bowl. Cover ànd refrigeràte medium-term, or up to 24 hours. 
  3. .................
  4. .................................

Full Recipes www.recipetineats.com

No comments:

Post a Comment