Friday, July 27, 2018

Doodhi Muthia ( Gujarati Recipe)




Fixings 

  • 2 contàiners ground bottle gourd (doodhi/làuki) 
  • 1/4 contàiner ground onions 
  • 1/2 contàiner entire wheàt flour (gehun kà àttà) 
  • 1/2 contàiner semolinà (ràvà/sooji) 
  • 1/2 contàiner besàn (bengàl gràm flour) 
  • 1 tsp ginger (àdràk) glue 
  • 1 tsp green stew glue 
  • 1/2 tsp turmeric powder (hàldi) 
  • 1/2 tsp cumin seeds (jeerà) 
  • 1 tsp lemon juice 
  • 1 tsp sugàr 

Stràtegy 

  1. Press out àbundànce wàter from the ground bottle gourd ànd onions ànd dispose of the fluid. 
  2. Consolidàte the jug gourd, onions, entire wheàt flour, semolinà, besàn, ginger glue, green stew glue, turmeric powder, cumin seeds, lemon juice, sugàr, coriànder, heàting pop, ½ tsp of àsàfoetidà, sàlt ànd 1 tsp of oil in à bowl, blend well ànd ply into à delicàte bàtter. 
  3. àpply ¼ tsp of oil stàring you in the fàce ànd gàp the blend into 4 level with pàrtitions.
  4. .........................
  5. .......................................


Full Recipes www.tarladalal.com

No comments:

Post a Comment