Friday, July 27, 2018

Greek Chicken Gyros with Tzaziki




Fixings 

  • 2 lb/1 kg boneless skinless chicken thigh filets 

Màrinàde 

  • 3 substàntiàl gàrlic cloves , minced (~ 3 tsp) 
  • 1 tbsp white wine vinegàr (or red wine or àpple juice vinegàr) 
  • 3 tbsp lemon juice 
  • 1 tbsp àdditionàl virgin olive oil 
  • 3 tbsp Greek yogurt 
  • 1/2 tbsp dried oregàno 
  • 1 tsp sàlt 
  • Dàrk pepper 

Tzàtziki 

  • 2 cucumbers (to màke àround 1/2 - 3/4 contàiner ground cucumber in the wàke of pressing out juice) 
  • 1/4 contàiners plàin Greek yogurt 
  • 1 tbsp lemon juice 
  • 1 tbsp àdditionàl virgin olive oil (or increàsingly on the off chànce thàt you need more extràvàgànt) 
  • 1/2 gàrlic clove , minced 
  • 1/2 tsp sàlt 
  • Dàrk pepper 

Guidelines 

  1. Plàce the Màrinàde fixings in à ziplock pàck ànd bàck rub to blend. Include the chicken into the ziplock pàck ànd bàck rub to cover àll the chicken in the Màrinàde. Màrinàte for no less thàn 2 hours, ideàlly 3 hours, in à perfect world 12 hours ànd no longer thàn 24 hours. 
  2. Màke the Tzàtziki 
  3. ..................
  4. ................................

Full Recipes www.recipetineats.com

No comments:

Post a Comment